ROTTERDAM - Robin Haase heeft zich donderdag niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Haagse tennisser moest in de tweede ronde in twee sets buigen voor de Rus Mikhail Joezjni. De nummer 22 van de wereld was met 6-2 6-4 te sterk.

Door de uitschakeling van Haase is Dennis van Scheppingen nog de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel. Hij speelt donderdagavond in de tweede ronde tegen de Duitser Florian Mayer.

Haase verloor ook zijn partij in het dubbelspel. Met zijn partner Igor Sijsling ging de Hagenaar in de kwartfinales met twee keer 6-3 onderuit tegen het Duits-Roemeense koppel Alexander Waske en Andrei Pavel.

Daviscup-captain Jan Siemerink was toeschouwer bij de partij. Het dubbel Haase/Sijsling zou voor hem een optie kunnen zijn voor de ontmoeting in april met Engeland.

Stepanek

Titelverdediger Radek Stepanek werd eveneens uitgeschakeld in de tweede ronde van het toernooi. De als achtste geplaatste Tsjechische tennisser verloor in Rotterdam met twee keer 7-6 van de Duitser Philipp Kohlschreiber.