BAHREIN - Scott Speed krijgt niet zomaar een contractverlenging bij Toro Rosso. Teambaas Gerhard Berger wil dat de jonge Amerikaan zich het laatste vrije zitje in de F1 waard toont. Vooral de inzet van Speed moet beter.

"Scott is nog steeds de grootste kanshebber op ons laatste zitje, maar we willen zeker zijn dat hij zich voor de volle 100% inzet. Hij beschikt over veel talent, maar dat volstaat niet in de Formule 1. Scott moet bewijzen dat hij er helemaal wil voor gaan en hard gaat werken", waarschuwde Berger de jonge Amerikaan in Autosport.

Speed komt de volgende dagen Toro Rosso in actie tijdens de testsessie in Bahrein. Daar krijgt de Amerikaan een laatste kans om Berger te overtuigen en de laatste twistpunten over het nieuwe contract weg te werken.

Liuzzi overtuigt

Ook de andere rijder van het team, Vitantonio Liuzzi, moest Berger de voorbije maanden overtuigen van zijn inzet voor het team. De Italiaan slaagde in zijn opzet en is al zeker van een nieuw contract.

"Ik denk dat we dit seizoen een andere Liuzzi gaan zien. Hij heeft hard gewerkt om zijn gebreken weg te werken. Hij heeft aangetoond over dezelfde motivatie en inzet te beschikken als alle andere mensen binnen het team."

Liuzzi en Speed reden ook vorig seizoen al voor Toro Rosso.