BARCELONA - Dirk Kuyt was woensdagavond verguld met de verrassende zege in de Champions League op titelhouder Barcelona. "Met 2-1 winnen in Nou Camp, dat is een heerlijk gevoel", beaamde de spits van Liverpool.

Kuyt was bij een stand van 1-1 met een kopbal dicht bij zijn eerste treffer in de Champions League. "Dat was een goede kopkans. Ik kon helaas net het gaatje niet vinden in de bovenhoek. Gelukkig maakten we daarna alsnog 2-1, anders was het wel een heel zure misser geweest."

Golfclub

Kuyt wilde voor de NOS-microfoon niet zeggen of hij één van de vijftien spelers was die tijdens een kort trainingskamp in de Algarve op stap waren geweest, met een vechtpartij tussen Bellamy en Riise als pikante rel. Daarbij zou een golfclub zijn gebruikt.

Opmerkelijk genoeg maakten beide kemphanen de doelpunten voor Liverpool in Nou Camp, met hilarische verwijzingen naar het golfincident tijdens het juichen.

"Of ik erbij was in Portugal? Laat ik zeggen dat we een hechte groep vormen", glimlachte Kuyt veelbetekenend.

Team

"Ach, in Engeland lekken dit soort zaken altijd uit. Dat is soms best vervelend, maar we zijn er als team sterker door geworden. We gaan voor elkaar door het vuur, dat heeft Barcelona gemerkt. Ongelooflijk dat juist die twee gasten voor ons hebben gescoord. Het uitvoeren van een golfswing na de doelpunten was afgesproken werk. Mooi toch?"

Rijkaard

Barcelona-coach Frank Rijkaard berustte in de kostbare thuisnederlaag. "We misten vorm en kracht om dit stugge Liverpool te verslaan. Na een aardig begin zakten we diep weg. Het ritme was plotseling verdwenen. We konden daarna niet terugkomen in de wedstrijd. We zijn als ploeg te kort geschoten."