VALENCIA - Op de laatste testdag in het Spaanse Valencia toonde rookie Adrian Sutil zich voor het eerst sneller dan teamgenoot Christijan Albers. De Duitser was meer dan een halve seconde sneller dan de Nederlander en brengt de stand daarmee op 1-1. Williams-rijder Nico Rosberg noteerde de snelste tijd.

Nadat Christian Albers zich op dinsdag de snelste van de twee Spyker-rijders had getoond, bracht Adrian Sutil de stand op woensdag weer in evenwicht. De Duitser die eerder deze week het tempo van testrijder Giedo Van der Garde niet kon volgen, toonde zich op de laatste testdag een halve seconde sneller dan Albers.

De Larenaar toonde zich op zijn beurt wel de meest productieve rijder. Albers reed in totaal 115 rondjes op het circuit. De Nederlander liet zich daarbij niet afschrikken door de natte toestand van de baan in de eerste helft van de dag. Albers kende ook geen technische problemen zoals zijn teamgenoot. Sutil moest de strijd tijdelijk staken nadat zijn remschijven vuur vatten.

Kloof met Williams verkleint

Williams-rijder Nico Rosberg toonde zich de snelste rijder op de laatste testdag in Valencia. Toch was het verschil tussen de Spyker en de Williams niet zo groot meer als de twee voorbije dagen. Dinsdag was het verschil tussen de twee bolides nog twee seconden. Nu bedroeg het verschil tussen Rosberg en Sutil slechts een halve seconde meer. Toch blijft de Duitser klagen over het gebrek aan snelheid van de Spyker tijdens korte runs.

Ondanks het gebrek aan snelheid slaagden Sutil en Albers er woensdag toch in Williams-testrijder Narain Karthikeyan achter zich te houden. Een opsteker voor het Spyker-team dat zich nu opmaakt voor nog een laatste test in Barcelona. De overige F1-teams gaan vanaf morgen aan de slag in Bahrein. Met een laatste test in het woestijnland willen ze zich optimaal voorbereiden op de hitte van de openingsraces in Australië, Maleisië en Bahrein.