ROTTERDAM - Dennis van Scheppingen heeft de tweede ronde bereikt op het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Van Scheppingen mag aan het toernooi deelnemen als 'Lucky Loser'.

Bekijk video

Hij vervangt de geblesseerde Australiër Lleyton Hewitt. De Nederlander, die eerder in het kwalificatietoernooi strandde, versloeg woensdag de Fransman Gael Monfils met 6-7, 6-4, 6-3.

Tiebreak

De eerste set van de partij ging volledig gelijk op. Geen van beide spelers had een overwicht waardoor de set beslist moet worden in een tiebreak. Op 6-3 in de tiebreak vocht Monfils, nummer 51 van de wereld, met succes een beslissing van de lijnrechter aan en wist zo de set naar zich toe te trekken.

Van Scheppingen, die meer dan tweehonderd plaatsen lager op de wereldranglijst staat, was echter geenszins van plan zich zomaar gewonnen te geven. In de tweede set had hij aan één break genoeg om een beslissende derde set af te dwingen.

Uithoudingsvermogen

In de derde set bleek dat de Nederlander over een beter uithoudingsvermogen beschikte. Hij liep snel weg naar 5-2 en zette in de achtste game de Fransman onder druk op zijn eigen service. Op 0-40 kreeg Van Scheppingen drie wedstrijdpunten maar Monfils werkte ze stuk voor stuk weg.

Het bleek uitstel van executie. Van Scheppingen wist een game later, op zijn eigen service, de wedstrijd alsnog te beslissen.

Underdog

"Ik wist ik een zware loting had", aldus de tennisser. "Ik was vandaag de underdog maar daardoor kon ik wel vrijuit spelen. Alles wat ik pak is meegenomen en ik denk dat ik met mijn spel nog van veel jongens kan winnen."