VALENCIA - De nieuwe Spyker F8-VII is niet snel genoeg. Dat geven technisch directeur Mike Gascoyne en rijder Adrian Sutil openlijk toe. Het duo prijst de betrouwbaarheid van de wagen, maar zegt dat de Spyker tijdens korte 'runs' veel te langzaam is.

"Tijdens lange runs is de wagen consistent en betrouwbaar, maar we slagen er maar niet in de wagen bij de start op snelheid te krijgen. Het duurt te lang voor we de banden op de juiste temperatuur krijgen en de wagen dus sneller wordt", bekent technisch directeur Mike Gascoyne.

Adrian Sutil, de teamgenoot van Christijan Albers, bevestigt de mening van zijn Britse baas. "De snelheid tijdens de eerste rondjes moet echt beter."

Het gebrek aan snelheid komt overigens niet als een complete verassing. Spyker is pas in februari begonnen met testen en heeft daardoor veel achterstand opgelopen op de andere teams. Intussen begint de tijd wel te dringen voor Spyker. De start van het nieuwe F1-seizoen (18 maart) komt steeds dichterbij en de kans om te testen wordt steeds kleiner.

Finale test

Deze week en volgende week is er nog een laatste grote testsessie in Bahrein, maar daar is Spyker niet bij aanwezig. Het team blijft in Europa om te testen. Na 1 maart zit het testen er op voor de meeste teams. Als Spyker de wagen dan nog sneller wil maken, zal dit in de fabriek moeten gebeuren en moeten ze hopen dat hun oplossingen ook op het circuit werken.