AMSTERDAM - Spyker is er niet in geslaagd het tempo van de Williams bij te houden. Maandag lukte het Giedo van der Garde nog tot op 0,7 seconden van de Williams te komen maar tijdens de tweede testdag in Valencia was het gat inmiddels gegroeid tot bijna 1.9 seconden.

De twee teams zijn in Spanje om hun auto's te testen in voorbereiding op de eerste GrandPrix van het seizoen op 18 maart in Melbourne, Australië.

Albers

Dinsdag nam kopman Christijan Albers voor het eerst plaats in de Spyker op het circuit van Jerez. De Nederlander reed zijn snelste ronde in 1.13,5 en was daarmee wel tweetiende sneller dan Van der Garde gister.

Opvallend was dat Adrian Sutil, de aangewezen nummer twee bij Spyker, op de tweede testdag grote moeite had om de tijd van Van der Garde te evenaren. Een dag eerder was Sutil al aanzienlijk langzamer dan de Nederlander, die debuteerde, en op dinsdag kwam hij niet verder dan 1.13,7 een evenaring van de tijd van Van der Garde.

Wurz

Net als op maandag debuteerde ook op dinsdag een coureur bij het Nederlandse team. De Maleisiër Fairuz Fauzy zat voor het eerst achter het stuur van een Formule 1-bolide tijdens een officiële test. Fauzy mocht 75 rondes rijden en kwam tot een snelste tijd van 1.14,5.

Snelste man op het circuit van Valencia was wederom Alexander Wurz. In 85 rondes wist hij tot een tijd van 1.11,6 te komen, meer dan een seconde sneller dan maandag. Zijn teamgenoot Nico Rosberg reed vijf rondes meer en zette een tijd neer van 1.11,9.

Woensdag komt zowel Christijan Albers als Giedo van der Garde in actie op de Spaanse baan.