AMSTERDAM - Real Madrid dient bij de Europese voetbalbond Uefa een klacht in over het gedrag van Bayern München-speler Mark van Bommel. De middenvelder maakte dinsdagavond in het Champions League-duel in Bernabéu een obsceen gebaar nadat hij in de tweede helft scoorde voor de Duitsers.

Van Bommel bood later zijn excuses aan, maar daarmee neemt Real geen genoegen.

Bayern leek bij rust door Real te worden afgedroogd in de eerste achtste finalewedstrijd van de Champions League. De Koninklijke had in de eerste 45 minuten een 3-1 voorsprong genomen op de Duitse landskampioen. Van Bommel maakte de stand voor Bayern in de tweede helft iets draaglijker door de 3-2 op het scorebord te zetten. Na de treffer ging hij volgens de Spaanse club zijn boekje te buiten. "Dit was een niet te tolereren provocatie", stelt de clubleiding woensdag in de sportkrant Marca.

Beledigd

Van Bommel, die vorig seizoen nog uitkwam voor Reals aartsvijand FC Barcelona, verklaarde na afloop aan een Catalaans radiostation dat hij spijt had van zijn gedrag. Hij voegde er echter aan toe dat hij door een tegenstander tijdens het duel was beledigd, maar weigerde de naam van de Madrileense speler te noemen. "Dit was de eerste keer dat ik in Bernabéu speelde. Ik heb niets tegen het publiek hier, maar wel tegen één bepaalde speler."

Salihamidzic

Hasan Salihamidzic, die bij Bayern op de bank zat, spuugde volgens de sportkrant As direct na de goal van Van Bommel naar supporters achter de dug-out. Real zou zich bij de Uefa ook willen beklagen over de actie van de Bosniër. De return tussen beide clubs vindt over twee weken plaats in München.