AMSTERDAM - Jos Verstappen komt in 2007 niet aan de start in het Amerikaanse Champ Car kampioenschap. De Limburger liet via zijn website weten "het wachten moe te zijn" en geeft de hoop om nog een zitje te vinden dus op.

"Er is absoluut interesse van een aantal (top)teams, maar het is steeds weer hetzelfde politieke spelletje waarbij het alleen maar om geld gaat. Welnu, ze kennen mijn eisen en ze weten wat voor een coureur ik ben, maar niemand durft knopen door te hakken", aldus een teleurgestelde Verstappen op zijn officiële website.

"Binnenkort is er nog wel een grote testsessie, maar ik wil niet weer hals over kop in het vliegtuig springen om die test af te raffelen. Ik wil me goed kunnen voorbereiden. We hebben echter niets meer vernomen van de geïnteresseerde teams en dus is het voor mij nu over."

Assen

De afwezigheid van Verstappen wordt wel een harde dobber voor de organisatoren van de Champ Car races in Assen en het Belgische Zolder.

"Het is jammer voor iedereen. Ik verbeeld me niks, maar ik weet zeker dat Assen in no time uitverkocht zou zijn als ik daar had gereden. Alle betrokken partijen beseffen dat ook en ze doen allemaal hun best, maar blijkbaar is het erg moeilijk om als coureur nog ergens onderdak te vinden als je gewoon voor je werk betaald wilt worden. Het spijt me ook voor mijn fans. Ik heb hen weer zo lang in onzekerheid moeten laten om ze vervolgens om één minuut voor twaalf te moeten teleurstellen. Zij hebben dat zeker niet verdiend."

Doornbos

Geen Verstappen in de Champ Cars dus, maar met Robert Doornbos beschikt Nederland toch zeker over één vertegenwoordiger in Amerika. Ook Nicky Pastorelli en de Belgische Limburger Jan Heylen hopen nog op een nieuw contract.