EINDHOVEN - Trainer Ronald Koeman was dinsdagavond na de zege van PSV op Arsenal (1-0) dik tevreden. "Dit was het maximaal haalbare resultaat. Door deze uitslag hebben we zeker een goede kans om de kwartfinales te halen van de Champions League", zei de coach, die vooraf voor 0-0 had willen tekenen.

Koeman gaf toe dat de overwinning van PSV een verrassing was. "Ja, natuurlijk. Arsenal is de betere ploeg. Maar als je gelooft in jezelf kan dit gebeuren. Arsenal creëert uit zichzelf niet zoveel van achteruit. Maar bij balverlies van de tegenstander zijn ze levensgevaarlijk in de counter. Dat wisten we en daar hebben we goed op ingespeeld."

Koeman vond de onverwachte zege niet eens onverdiend. "Zeker op basis van de tweede helft. Zowel PSV als Arsenal heeft na rust eigenlijk geen grote kansen meer gehad. We kregen in de tweede helft meer ruimte en we kwamen meer aan voetbal toe doordat we onze vrije mensen op het middenveld beter konden vinden. Dit is echt een prima wedstrijd en een prima resultaat."

Van Persie

International Robin van Persie toonde zich na afloop van het duel verrast door de speelwijze van de thuisploeg. "Ronald Koeman liet zijn ploeg zonder diepe spits spelen. Dat had ik niet verwacht. Onze centrale verdedigers hadden daar moeite mee", zei de geblesseerde spits van de Londense ploeg.

Van Persie gaf toe dat hij vooraf Arsenal als winnaar in Eindhoven had getipt. "Ik ken de kwaliteiten van die jongens. Ze kunnen heel goed voetballen. Maar we waren in alle linies te slordig. Als die basis er in de passing niet is, zijn we kwetsbaar. Dat heeft PSV bewezen."