AMSTERDAM - Spyker begon maandag aan zijn eerste drie officiële testdagen van 2007. Voor Giedo van der Garde, testcoureur bij het Nederlandse team, was het een goed debuut op het circuit van Valencia.

Spyker wil deze week al zijn coureurs in de auto hebben. Van der Garde mocht tijdens de middagsessie plaats nemen in de Spyker, en deed dat beter dan verwacht.

De Nederlander zette een rondetijd van 1.13,7 neer en bleef daarmee in de buurt van de beide Williams-coureurs die ook in Valencia aanwezig zijn.

Langzamer

De twee andere rijders die op maandag in actie kwamen waren beduidend langzamer. Zowel Adrian Sutil als Adrian Valles, die eveneens debuteerde, wisten niet onder de 1 minuut en 15 seconden te komen.

Verschil

Van der Garde sprak na zijn test over het grote verschil tussen de Formule 1-bolide en de Formule 3-wagen die hij gewend is. "Je moet in deze auto meteen op het gaspedaal staan als je de bocht uitkomt", aldus de coureur.

"Ik heb er van genoten vandaag. Het is goed om het team en alle monteurs te leren kennen. Ik denk dan ook dat wij vanmiddag echt vooruitgang hebben geboekt."

Albers

Voor velen was het een verrassing dat de Spyker zo dicht op de nieuwe Williams met de Toyota-motor zat. Van der Garde, gebruikmakend van een Ferrari-motor, was slechts 0,6 seconden langzamer dan Alexander Wurz.

Dinsdag komen voor Spyker de derde testrijder Fairuz Fauzy en kopman Christijan Albers in actie.