EINDHOVEN - Arsenal heeft dinsdag in het Champions League-duel tegen PSV een probleem aan de rechterkant van de defensie.

Zowel Emmanuel Eboué (enkel) als Justin Hoyte (hamstring) is geblesseerd. Trainer Arsène Wenger twijfelt nog wie hij als rechtsback opstelt. Dat kan de jonge Zwitser Johan Djourou (19) zijn of de Fransman William Gallas.

Gallas is net terug van een slepende dijbeenblessure. Hij stond drie maanden aan de kant, maar speelde in het weekeinde een uur tegen Blackburn (0-0). "Gallas heeft de wedstrijd goed doorstaan en hij staat in elk geval in de basis", zei Wenger maandagavond.

De talenten Theo Walcott en Abou Diaby worden door Wenger gespaard en zijn in Engeland achtergebleven. Robin van Persie is nog steeds geblesseerd.

Tempo

Arsenal en PSV stuitten de aflopen jaren diverse keren op elkaar in de Champions League. Verliezen deden de Engelsen geen enkele keer. In de groepsfase in 2002 versloegen de Gunners PSV in Eindhoven met 4-0, twee jaar later werd het in Brabant 1-1.

Volgens Wenger is het belangrijk om dinsdag in de uitwedstrijd in ieder geval een treffer te maken. "We kunnen tegen PSV niet in hetzelfde tempo spelen als tegen Blackburn." Arsenal speelde in het weekeinde voor de FA Cup gelijk tegen Blackburn Rovers (0-0) en moet op herhaling om een plaats in de volgende ronde af te dwingen.

Mix

Aanvoerder Thierry Henry heeft alle vertrouwen in de wedstrijden tegen PSV. "Ik denk dat dit team een ideale mix heeft van ervaren spelers en jonkies die de benodigde onbevangenheid inbrengen. We moeten in Eindhoven gewoon een goede wedstrijd neerzetten."

Arsenal speelt in Eindhoven de 100e wedstrijd in de Europa Cup voor landskampioenen cq Champions League.