GRONINGEN - FC Groningen laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de mogelijkheden om stadion Euroborg uit te breiden.

De thuishaven van de eredivisieclub heeft momenteel een capaciteit van 20.000 zitplaatsen, maar is ruim een jaar na de opening al te klein. "Het zou zelfs kunnen zijn dat er een nieuw stadion moet komen", zegt algemeen directeur Hans Nijland.

Begroting

Nijland beseft dat het opvallend is dat de club nu al spreekt over een mogelijk nieuw onderkomen. "Maar wij hebben de plannen voor de Euroborg al in 1996 gelanceerd. Destijds bungelden we onderaan in de eredivisie en stond het water ons financieel aan de lippen."

De situatie is nu echter heel anders volgens het directielid. "We staan bij de eerste negen op de ranglijst, ook qua begroting. Bovendien heeft het huidige succes ook ons als directie verrast. Op sportief gebied en qua aantrekkingskracht van het stadion."

Wachtlijsten

Een onafhankelijk onderzoeksbureau moet nu gaan kijken wat de opties zijn om de ontstane wachtlijsten voor zowel supporters als sponsors weg te werken.

Nijland: "We zitten in de huidige situatie aan ons plafond. Met de overgang naar de Euroborg hebben we een achterstand goedgemaakt, maar het mag niet zo zijn dat we over tien jaar opnieuw achter de feiten aanlopen."

Positief

Volgens Nijland heeft zijn club de onderzoekers meegegeven dat er een resultaat zonder 'mitsen en maren' moet volgen. "Er moet gewoon gekeken worden wat er kan en niet naar eventuele beperkingen. Als het resultaat er is, gaan we wel eens kijken wat we er mee kunnen."

Inmiddels heeft FC Groningen ook een gesprek gehad met de Euroborg NV, de eigenaar van het stadion. "De eigenaren zijn positief. We moeten nu afwachten en daarna met elkaar gaan kijken wat mogelijk is."