AMSTERDAM - Arjen Robben staat naar verluidt op het verlanglijstje van FC Barcelona. De vleugelaanvaller van Chelsea zou door trainer Frank Rijkaard zijn aangewezen als tweede keuze voor het geval de transfer van Cristiano Ronaldo afketst.

Barça wil de eigen ploeg volgend seizoen op enkele posities vernieuwen en zou er 20 tot 25 miljoen euro voor overhebben om Ronaldo bij Manchester United los te weken. De Portugees is al enkele weken met zijn Engelse werkgever in gesprek over een verbeterd contract na belangstelling van zowel Barça als Real Madrid. De clubleiding wil de aanvaller, die dit seizoen van grote waarde is voor Manchester, echter liever niet laten gaan.

Robben is bezig aan zijn derde seizoen bij Chelsea en is nog altijd één van de publiekslievelingen op Stamford Bridge. Trainer José Mourinho maakt zich echter steeds meer zorgen over de vele blessures die de 23-jarige spits oploopt. Hij zou daardoor geneigd zijn de Groninger te laten vertrekken. Het contract van Robben bij de club uit Londen loopt nog tot de zomer van 2009.