AMSTERDAM - Andy Murray heeft voor de tweede keer een ATP-toernooi gewonnen. De Brit schreef zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar de SAP Open op zijn naam. De als derde geplaatste Murray klopte in de bloedstollende finale de Kroaat Ivo Karlovic in drie sets: 6-7 (3), 6-4, 7-6 (2).

Murray bleek de enige speler die deze week een antwoord had op de sterke service van de lange Karlovic. De meer dan twee meter lange Kroaat verloor op het ATP-toernooi in San José slechts één service in 51 games. Daarnaast sloeg hij een toernooirecord van 87 aces om de finale te bereiken.

Service

"Hij heeft de beste service die er op dit moment is. Daar is geen twijfel over", stelde Murray na afloop. "Er zijn tennissers die harder en met meer precisie serveren, maar vanuit de hoek waaruit hij slaat kun je de bal soms niet eens zien aankomen. Anderen zijn fysiek niet in staat om vanuit zulke posities te slaan."

Concentreren

Karlovic had in de derde set nog kans om het toernooi te winnen toen hij bij 6-5 op matchpoint kwam. Murray werkte het punt echter weg en sloeg de partij daarop uit. "Ik dacht even dat ik de winst binnen had", verklaarde de Kroaat later. "Misschien was dat niet goed. Ik begon me op dingen te concentreren die niet belangrijk waren."