VALENCIA - Barcelona heeft een roerige week afgesloten met een nederlaag in en tegen Valencia. De sterrenploeg van Frank Rijkaard verloor met 2-1. Barcelona en Valencia eindigden met tien man. Deco (Barcelona) en David Albelda (Valencia) kregen in de 62e minuut rood na enkele vliegende tackles over en weer.

Valencia scoorde kort na de rust twee keer. Miguel Angel Angulo en David Silva troffen doel in 52e en 55e minuut. De tegentreffer van Ronaldinho kwam pas in de slotminuut. Frank Rijkaard benadrukte voor aanvang nog eens dat hij ook volgend seizoen bij Barcelona wil blijven.

"Het is voor mij een eer om voor deze club te werken", zei de Nederlander. Rijkaard kwam afgelopen week in aanvaring met spits Samuel Eto'o, die tegen Racing Santander niet wilde invallen en tegen Valencia ontbrak.

Sevilla

Achtervolger Sevilla kwam langszij door de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Atletico Madrid in winst (3-1) om te zetten. Valencia rukte door de zege op Barcelona op naar de derde plaats. De ploeg achterhaalde Real Madrid, dat zaterdag niet verder kwam dan 0-0 tegen Real Betis en daarbij David Beckham met rood van het veld zag vertrekken. Valencia en Real Madrid staan op vier punten van Barcelona en Sevilla.