GRONINGEN - Louis van Gaal en Ron Jans kregen het zondag op de persconferentie na afloop van FC Groningen - AZ opnieuw met elkaar aan de stok.

Van Gaal vertelde zijn toehoorders dat AZ met 1-1 veel te weinig had gekregen. Jans begon aansluitend zijn analyse met de mededeling dat Groningen in de eerste helft de grootste mogelijkheid had op een doelpunt.

Beeld

"Maar ik zal voorzichtig zijn met het opnoemen van kansen", zei Jans. Daarbij doelde hij op de persconferentie van een klein jaar eerder. Toen viel Van Gaal Jans openlijk af, omdat hij vond dat Jans na het duel tussen beide clubs in de play-offs alleen de kansen van zijn eigen ploeg noemde en geen goed wedstrijdbeeld weergaf.

Kleineren

"Je kunt inderdaad beter maar voorzichtig met je woorden zijn, ja", beet Van Gaal Jans zondag toe. "Je bent heel goed in het opsommen van de kansen van je eigen ploeg." Jans: "En jij bent heel goed in het kleineren van mensen."

"Niet ik, maar jij refereert aan de vorige persconferentie", aldus Van Gaal. "En daar reageer ik op." "Ik sta boven deze discussie", besloot Jans.