SAN JOSE - Tennisser Andy Murray mag zondagavond proberen zijn tweede ATP-toernooi te winnen. De 19-jarige Schot staat in de finale van San Jose in de Verenigde Staten, het evenement dat hij vorig jaar won door in de finale de Australiër Lleyton Hewitt te verslaan. Het was zijn eerste en enige ATP-zege tot dusver in Murray's nog prille tennisloopbaan.

Hij was zaterdagavond in de halve finale te sterk voor de als eerste geplaatste Amerikaan Andy Roddick. Murray won in twee sets: 7-6 6-4. Hij neemt het in de eindstrijd op tegen het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic, die in de andere halve finale de Duitser Benjamin Becker uitschakelde: 7-6 7-5.

Ferrero

Juan Carlos Ferrero krijgt zondag in het Braziliaanse Costa do Sauipe de kans om al het twaalfde toernooi in zijn carrière te winnen. De Spanjaard bereikte zaterdagavond ten koste van de thuisspelende Flavio Saretta de finale: 6-2 6-4. Ferrero treft daarin de Argentijn Guillermo Canas, die in zijn halve finale landgenoot Juan Ignacio Chela de baas was: 7-6 6-1.

Ferrero is als eerste geplaatst in Costa do Sauipe en daardoor licht favoriet voor de eindwinst. De voormalige nummer een van de wereld en oud-winnaar van Roland Garros heeft echter al vanaf oktober 2003 geen toernooizege meer geboekt.