AMSTERDAM - FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard heeft zaterdag in de perszaal van Nou Camp gereageerd op de geruchten over zijn mogelijke vertrek. De voormalig bondscoach van Oranje heeft het nog goed naar zijn zin bij de Catalanen.

"Bij Barcelona zijn dit soort geruchten aan de orde van de dag", zei de coach op een voor hem kenmerkende rustige toon. "Zeker als er even wat meer te doen is dan normaal. Het leidt voor sommigen automatisch tot dergelijke insinuaties. Maar het is niet aan de orde". Rijkaard vertelde dat hij het als een eer beschouwt trainer te zijn van de roemruchte club.

Randzaken

Ook gaf Rijkaard aan dat de pers het een wat meer over het voetbal moet hebben, in plaats van de veelbesproken randzaken van de afgelopen week. Daarmee reageerde hij op de afwezigheid van Eto'o bij het volgende competitieduel van de landskampioen. "Hij heeft aangegeven niet mee te willen omdat hij liever op ons complex aan zijn terugkeer werkt. Eto'o wil zo snel mogelijk terugkomen in ons eerste elftal."

Valencia

Zondag staat het team van Rijkaard tegenover Valencia, dit seizoen een geduchte concurrent voor de titel. De trainer verwacht een zeer lastige wedstrijd tegen de defensief ingestelde ploeg. "Een topploeg met veel ervaring en ze beleven een goede periode. De wedstrijd in Mestalla zal zeer lastig worden voor ons."