MADRID - Real Madrid heeft zaterdag punten verspeeld in de Spaanse voetbalcompetitie. 'De Koninklijke' kwam in Bernabeu tegen het laaggeklasseerde Real Betis Sevilla niet verder dan 0-0.

David Beckham, een week eerder nog trefzeker in het uitduel tegen Real Sociedad (1-2), kreeg in de slotminuut de rode kaart voor een grove overtreding op Isidro.

Real heeft vier punten minder dan FC Barcelona. De koploper kan zondag bij winst op Valencia nog eens drie punten verder uitlopen.

Fluitconcert

De onrust zal door het nieuwe puntenverlies verder toenemen bij Real. Van de laatste vier competitiewedstrijden eindigden er drie in een nederlaag voor de Madrilenen. Het publiek begeleidde de spelers na afloop met een hels fluitconcert naar de kleedkamer. In de laatste vier thuiswedstrijden maakte Real één doelpunt.

Voor Beckham was het de achtste rode kaart in zijn carrière. Hij ontving er vijf als speler van Real Madrid. Zaterdag speelde hij tevens zijn 150e duel voor de Spaanse club. Beckham was een ruime week eerder weer in genade aangenomen door trainer Fabio Capello.

Lat

Capello verwijderde de Brit uit zijn selectie toen hij koos voor het lucratieve 'avontuur' in de Verenigde Staten bij Los Angeles Galaxy. Daar gaat hij na dit seizoen aan de slag.

Capello nam het zaterdag voor Beckham op. "Ik heb de beelden op televisie gezien en ik denk dat de scheidsrechter iets te snel was met het tonen van de rode kaart."

Ruud van Nistelrooy ontving zaterdag in de laatste minuut een gele kaart. De Nederlandse spits was ruim daarvoor dicht bij de winnende treffer. Zijn schot raakte de lat.