LONDEN - Arsenal is zaterdag in de vijfde ronde van de FA Cup niet verder gekomen dan een 0-0-gelijkspel tegen Blackburn Rovers. De beide Premier League-teams zullen in een tweede wedstrijd bij Blackburn thuis moeten uitmaken wie door gaat naar de volgende ronde.

Arsenal, nog steeds zonder de geblesseerde Robin van Persie, had het meeste balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk. Pas in de laatste minuten moest Rovers-keeper Brad Friedel in actie komen na een schot van Thierry Henry en in de rebound van Justin Hoyte.

Chelsea

Chelsea plaatste zich wel voor de kwartfinales. De landskampioen versloeg Norwich City, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, met 4-0. Shaun Wright-Phillips, Didier Drogba, Michael Essien en Andrei Sjevtsjenko scoorden.

Arjen Robben deed het gehele duel mee bij Chelsea. Verdediger Khalid Boulahrouz startte ook in de basis, maar hij viel kort voor het einde van de eerste helft uit met een pijnlijke schouder. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is. Boulahrouz was pas net hersteld van een knieblessure.

Oud-Feyenoorder Salomon Kalou kwam in de 56e minuut als invaller binnen de lijnen voor Didier Drogba.