HELMOND - Helmond Sport heeft trainer Gerald Vanenburg per direct op non-actief gesteld. De club uit de eerste divisie meldt dit zaterdag op de website. Helmond Sport voert een verschil van mening als reden aan.

Helmond Sport won vrijdag van Go Ahead Eagles, maar staat voorlaatst. Vanenburg was sinds vorig jaar zomer in dienst bij Helmond Sport. De oud-international beleefde wegens het gebrek aan resultaten een moeizaam seizoen.

Vanenburg verklaarde zaterdag voor de NOS radio weinig van de handelwijze van de leiding van Helmond Sport te begrijpen. Hij had woensdag in een gesprek al te horen gekregen dat er geen vertrouwen meer in hem was.

Aan de gang

"Ik heb toen gezegd dat ik ervan overtuigd was dat ik team aan de gang zou krijgen. Het zou voor mij ophouden als ik tegen Go Ahead Eagles en De Graafschap geen zes punten kon pakken. Ze waren het daar toen mee eens."

Tot zijn verbazing kreeg Vanenburg ondanks de winst op Go Ahead zaterdag te horen dat hij zich niet aan de afspraken had gehouden.

Druk

"Ik had naar buiten moeten brengen dat ik weg zou gaan als ik die zes punten niet zou pakken. Ik heb dat niet gedaan omdat er al genoeg druk op het elftal stond. Als ze dit een verschil van mening willen noemen, moeten ze dat zelf weten."

Helmond Sport was voor Vanenburg zijn eerste club als hoofdcoach in Nederland.