SYDNEY - Het Australisch olympisch comité biedt de atleten die zich voorbereiden op de Spelen van 2008 in Peking een uitgebreid vaccinatieprogramma aan. Hoewel het comité tevreden is met de maatregelen die China met het oog op de gezondheid van de atleten neemt, wil Australië geen enkel risico nemen.

Het eigen programma moet de atleten onder meer beschermen tegen vogelgriep. "Het is slechts een voorzorgsmaatregel om er zeker van te zijn dat onze sporters niet ziek worden voor of tijdens de wedstrijden. We hebben de verantwoordelijkheid voor de atleten die voor Australië aan de Spelen meedoen", lichtte voorzitter John Coates zaterdag toe.

Heet

Het Australische begeleidingsteam voor Peking zal bestaan uit vijftig medische specialisten. Volgens Coates krijgen zo'n 1000 potentiële kandidaten voor de olympische ploeg vaccinaties tegen onder meer hepatitis, polio en griep. "Peking is erg heet in augustus. Er zijn zorgen over de kwaliteit van de lucht, maar het maakt allemaal deel uit van de planning om ons ook daar tegen te wapenen", aldus Coates.