AMSTERDAM - Hij is smaller, lichter, heeft een lager zwaartepunt en betereaërodynamica. De Formule 1-equipe BAR-Honda heeft dinsdag zijn bolide voorhet nieuwe seizoen aan de pers gepresenteerd. Teambaas David Richards hooptmet deze 005 een "belangrijke stap te zetten op weg naar hetlangetermijndoel: de wereldtitel."

In het vijfde seizoen van BAR in het Formule 1-circuit nemen de ervarenCanadees Jacques Villeneuve (31) en de jonge Brit Jenson Button (23) plaatsachter het stuur. De Japanner Takuma Sato staat als derde coureur bij derenstal onder contract. Het British American Racing team maakt exclusiefgebruik van de nieuwe Honda RA003e V10 motor en rijdt op banden vanBridgestone.

Villeneuve, die vanaf het eerste seizoen in 1999 als coureur aan BARverbonden is, was gematigd positief over de bolide: "Dit ziet er tenminsteuit als een fatsoenlijke Formule 1-auto. Ik denk dat we met iedereen kunnenconcurreren, behalve met Ferrari."

De van Renault overgekomen Button verwacht een moeilijk eerste jaar bij zijnnieuwe team maar: "We staan nog maar het begin van een samenwerking voor delange termijn."