AMSTERDAM - Ajax bereidt een bod voor op het Tsjechische aanvalstalent Tomás Necid. De Amsterdammers ondernemen pogingen om de 17-jarige spits los te weken bij Slavia Praag, meldt Eurosport. De Argentijnse bankzitter Rosales vertrekt mogelijk op korte termijn bij de Amsterdammers.

Necid maakte veel indruk in het Tsjechische nationale elftal voor spelers jonger dan 17 jaar. Bij het EK voor spelers onder de 17 was hij vorig jaar goed voor vijf doelpunten.

Verscheidene Europese clubs zouden de verrichtingen van Necid nauwlettend volgen. Tot de clubs die de spits willen contracteren, behoren naar verluidt Real Madrid, Arsenal, Juventus, Lazio Roma, Werder Bremen en Hamburger SV, de ploeg waar Huub Stevens sinds kort de scepter zwaait.

Necid speelde dit seizoen zes competitiewedstrijden en één Uefa Cup-duel in het eerste elftal van Slavia Praag. In die duels scoorde hij twee keer. De spits verklaarde ooit een voorkeur te hebben voor de Engelse competitie.

Rosales

De kans bestaat dat Ajax Mauro Rosales nog kwijt gaat raken. De overgang van de Argentijn naar River Plate leek eerder niet door te gaan vanwege de afkoopsom van bijna twee miljoen euro. De Argentijnse topclub lijkt nu toch over de brug te komen, meldt de Argentijnse krant Clarin. De Amsterdammers zouden volgens de krant het bedrag van 1,8 miljoen euro al op de bankrekening hebben staan.

Sneijder

Ook Wesley Sneijder staat in de belangstelling van een buitenlands club. De Spaanse krant El Mundo meldt dat FC Barcelona geïnteresseerd is in de middenvelder. Naar verluidt kost de Utrechter 12 miljoen euro. Ook zouden de Catalanen een oogje hebben op Xabi Alonso van Liverpool.

EK Onder 21

Foppe de Haan moet het op het EK voor spelers onder 21 jaar mogelijk doen zonder Ajacieden, meldt Sportweek. Ajax-coach Henk ten Cate waakt voor overbelasting voor zijn jonge spelers, die de voorgaande jaren ook veel wedstrijden moesten spelen in de zomermaanden. De twee oefenmeester gaan in mei om de tafel om tot een oplossing te komen, aldus het weekblad.