BREMEN - De politie in Bremen heeft de zestig Nederlandse supporters die woensdagavond bij de Europacupwedstrijd tussen Werder Bremen en Ajax (3-0) waren gearresteerd, vrijgelaten.

Noemenswaardige rellen hebben zich rond het voetbalduel niet voorgedaan, bevestigde de politie donderdag nogmaals. Door vroegtijdig in te grijpen voorkwam de politie dat het tot massale vechtpartijen kwam tussen fans van de beide voetbalclubs.

Flessen

Voor aanvang van het UEFA Cup-duel hield de Bremer politie vijftig supporters aan, die in de binnenstad voor problemen zorgden. Er vlogen wat flessen door de lucht, maar ernstige ongeregeldheden bleven uit. Ook tijdens en na de wedstrijd bleef het relatief rustig.

Ongeveer 2500 supporters waren Ajax naar Bremen afgereisd. De politie was in opperste staat van paraatheid. Alle auto's met een Nederlands kenteken werden vanaf maandag al van de weg gehaald. Wie geen geldig kaartje kon tonen of te boek stond als vandaal moest rechtsomkeert maken.

Rustig

De fanclubs van Ajax hadden in aanloop naar het duel supporters opgeroepen zich rustig te houden. De vrees bestond dat bij ernstige ongeregeldheden de Amsterdamse club net zo zwaar als Feyenoord zou worden gestraft. De Europese voetbalbond zette de Rotterdamse club vorige maand uit het UEFA Cup-toernooi als straf voor supportersrellen in Nancy.