ROME - De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft besloten dat Serie A-club Catania dit seizoen niet meer in het eigen stadion mag spelen. De duels moeten op neutraal terrein én achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Catania kreeg die straffen vanwege de supportersrellen, twee weken geleden. Daarbij overleed een agent.

De voetbalbond liet weten dat de strafmaat mede werd bepaald door de "zwaarte van de incidenten" en de "impact die de rellen op de samenleving hadden".

De Italiaanse regering heeft na de dood van de agent besloten dat er geen fans worden toegelaten in stadions die niet aan de veiligheidseisen voldoen. Daardoor werden afgelopen weekeinde enkele duels in de Serie A zonder publiek afgewerkt.

Fans

De ploeg van Catania kan dit seizoen in elk geval niet rekenen op de steun van hun supporters. De club kreeg daarnaast een boete van 50.000 euro. Het was overigens niet de eerste sanctie die Catania dit voetbaljaar kreeg opgelegd.

In september moest de club al twee duels achter gesloten deuren afwerken, nadat aanhangers op de vuist gingen met fans van Messina en Palermo. "Die straf was blijkbaar nutteloos", concludeerde de tuchtcommissie.