AMSTERDAM - Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de Masters of Darts in Hengelo. 'Barney' versloeg Wayne Mardle met 3-0 terwijl 'Mighty Mike' met 3-2 van Mervyn King won.

Van der Voort, Klaasen en Scholten verloren dinsdag hun partij. Het Engelse team onder aanvoerig van Phil 'The Power' Taylor heeft na vier dagen een voorsprong van 14-6.

Manley

Aan Engelse kant kunnen drie spelers zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Peter Manley lijkt de beste papieren te hebben. De Brit heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen. Hij speelt woensdag echter tegen Michael van Gerwen, die eerder in het toernooi al heeft laten zien tot een verrassing in staat te zijn.

De andere twee kanshebbers op een plek in de halve finale zijn Mervyn King en Colin Lloyd. Beide darters, die drie van de vier wedstrijden winnend afsloten, hebben met +6 een beter doelsaldo dan Peter Manley en kunnen morgen voor een verrassing zorgen als Manley (+5) verliest. Wanneer Manley, die tot nu toe een fantastisch toernooi gooit, zijn wedstrijd wint dan zal het tussen King en Lloyd gaan.

Taylor

De twee Britten hebben tot nu toe evenveel sets gewonnen en verloren (11-5) waardoor het aankomt op hun laatste partij. King lijkt daarin de beste papieren te hebben. Hij treft woensdag Roland Scholten, die nog geen partij wist te winnen, terwijl Colin Lloyd het moet opnemen tegen regerend wereldkampioen Van Barneveld, die na een zwak begin steeds beter op gang komt.

Grote favoriet Phil Taylor en Wayne Mardle zijn al zeker van het feit dat zij woensdag hun laatste partij op de Masters spelen. Hoewel beide darters nog in punten gelijk kunnen komen met King en Lloyd, hebben zij een te slecht doelsaldo om nog aanspraak te mogen maken op de volgende ronde.

Verlies

De kopman van Engeland beleeft een teleurstellend toernooi met twee overwinningen en twee verliespartijen. Taylor ging tegen zowel Van Gerwen als Van Barneveld met 3-0 onderuit en heeft een saldo van -2. Wayne Mardle, eveneens twee keer winst en twee keer verlies, heeft een saldo van +1.

Bij de Masters of Darts nemen de vijf beste Nederlandse darters (uit de PDC) het op tegen de vijf beste Britse darters. De twee beste darters aan beide kanten plaatsen zich voor de halve finale. De finale wordt aanstaande zondag gespeeld.