AMSTERDAM - De Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona liggen overhoop met enkele topspelers. De Hoofdstedelijke lijkt dit seizoen te grossieren in ontevreden spelers. Na de ophef over het vertrek van Ronaldo en de afgeserveerde spelers Beckham en Cassano doet nu de Braziliaans spits Robinho zijn beklag over de trainer. Bij Barcelona zoekt Eto'o ruzie.

Madrid-speler Robinho vindt dat hij te weinig kansen krijgt van Capello. De 22-jarige speler kreeg dit seizoen in negen van de gespeelde 22 wedstrijden een basisplaats en scoorde slechts eenmaal. "Hij heeft geen vertrouwen in me, daarom speel ik niet. Ik ben niet blij dat ik niet speel, maar ik blijf er aan werken om dat te veranderen", aldus de Braziliaan.

De aanvaller weet nog niet of hij de club gaat verlaten aan het einde van het seizoen. "Het enige dat ik weet, is dat ik op de bank zit bij Capello. Als dat zo doorgaat, moet ik bekijken wat het beste is voor mij."

Dranklucht

Robinho kwam eerder dit jaar overigens in opspraak toen technisch directeur Pedrag Mijatovic suggereerde dat de Braziliaan op het trainingsveld verscheen met een dranklucht.

Ook zijn landgenoot Ronaldo kreeg weinig speeltijd van Capello na de komst van Ruud van Nistelrooij. De omstreden coach vond de 30-jarige Braziliaan te zwaar en te blessuregevoelig. Ronaldo koos eieren voor zijn geld en vertrok naar AC Milan. Ook de Italiaanse international Antonio Cassano werd na een aanvaring zeer tegen de zin van zijn medespelers naar de bank verwezen.

Beckham

De meest recente rel ontstond rond David Beckham. Nadat de Engelsman aankondigde dat hij volgend seizoen in de Verenigde Staten gaat spelen, verwees Capello de middenvelder naar de tribune en zei dat hij nooit meer voor Real zou spelen. Onder druk van zijn spelers kwam Capello later op zijn woorden terug. Afgelopen weekeinde had de Britse sterspeler weer een basisplaats.

De fans van Real Madrid hebben inmiddels massaal om Capello's vertrek geroepen, mede door de tegenvallende resultaten. Het bestuur van de Spaanse club heeft zich echter unaniem achter de trainer opgesteld.

Eto'o

Coach Frank Rijkaard moet deze week bij Barcelona al zijn psychologische kwaliteiten aanwenden om een flinke rel rond sterspeler Samuel Eto'o te sussen. De aanvaller uit Kameroen gooide dinsdag nog eens olie op het vuur. Hij haalde uit naar Rijkaard en naar zijn Braziliaanse ploeggenoot Ronaldinho wegens hun 'respectloze' uitlatingen.

Aanleiding voor alle commotie rond Eto'o is diens vermeende wangedrag tijdens de thuiswedstrijd zondag tegen Racing Santander (2-0). Volgens Rijkaard weigerde de Afrikaanse spits, eindelijk terug na een knieblessure, in de slotfase een invalbeurt na een korte warming-up.

Slecht mens

"Hij wilde niet, maar hij vertelde niet waarom", liet Rijkaard een dag later een tikje verontwaardigd weten. "Dat vind ik een schande. Elke minuut, elk moment kan belangrijk zijn." Die opmerking viel helemaal verkeerd bij Eto'o. "Tijdens een persconferentie vertellen dat ik niet wilde spelen, is het gedrag van een slecht mens", sprak de Kameroener dinsdag onomwonden.