AMSTERDAM - Jong Oranje is dinsdag voor het EK- kwalificatietoernooi gekoppeld aan Estland, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland. Bondscoach Foppe de Haan reageerde positief op de loting: "Dit is een goede loting, we zitten met vijf landen in de poule in plaats van zes."

De Haan ziet Estland en Macedonië als te kloppen tegenstanders. "De Noren spelen op de Engelse manier met lange ballen, dat ligt ons wel. Zwitserland zie ik als de grootste concurrent. De Zwitsers hebben de afgelopen jaren sterke jeugdteams gehad."

De EK-plaatsingduels worden gespeeld vanaf juni tot en met september volgend jaar. De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen gaan door naar de play-offs. De zeven winnende landen plaatsen zich samen met gastland Zweden voor het EK, dat van 14 tot en met juni 2009 plaatsvindt.

Europees kampioen

Oranje werd vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen voor spelers onder 21 jaar geworden. In de finale in Portugal werd Oekraïne met 3-0 verslagen. Klaas Jan Huntelaar 2x en Nicky Hofs verzorgden de productie voor het team van De Haan.