PARMA - De 55-jarige Claudio Ranieri volgt bij de Italiaanse voetbalclub Parma trainer Stefano Pioli op. Dat heeft de club dinsdag op zijn website bekendgemaakt.

Pioli werd maandag ontslagen na de 3-0-nederlaag tegen AS Roma dit weekeinde. Ranieri, voormalig Chelsea-trainer, tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Parma staat momenteel op de voorlaatste plaats in de Italiaanse Serie A. Donderdag staat de wedstrijd tegen Braga in het UEFA-bekertoernooi op het programma. "Ik ben er van overtuigd dat we degradatie nog kunnen ontlopen", zei de Italiaan dinsdag in La Gazzetta dello Sport. "Parma moet alleen veel effectiever gaan spelen en minder mooi."

Ranieri maakte naam bij Cagliari tussen 1988 en 1991. Hij leidde de club in twee opeenvolgende seizoenen van de Serie C1 naar de Serie A. Na Napoli en Fiorentina verliet hij Italië in 1997 voor het Spaanse Valencia. Daar won hij de Spaanse beker in 1999.

Na een korte uitstap naar Atletico Madrid, begon hij in 2000 bij Chelsea. De club ontsloeg hem in mei 2004 na een aantal dubieuze wissels in de verloren halve finale tegen Monaco in de Champions League. Ook bij zijn laatste club Valencia werd hij ontslagen. Parma is zijn eerste club sinds februari 2005.