MILAAN - Als de Italiaanse regering bij het besluit blijft om publiek de toegang tot onveilige voetstadions te ontzeggen kan de Serie A dit seizoen net zo goed worden gestaakt.

Dat zei Inter Milaan-coach Roberto Mancini maandag. "Op deze manier spelen, in compleet lege stadions, heeft echt geen enkele zin."

Mancini meent dat het gezien de huidige situatie in Italië beter is de competitie te staken en in september met een schone lei aan een nieuw seizoen te beginnen. "Hopelijk zijn alle stadions dan in orde."

Seizoenkaart

Internazionale won woensdag de uitwedstrijd tegen Chievo Verona met 2-0, maar deed dit voor lege tribunes. Het eigen Giuseppe Meazza/San Siro-stadion werd afgelopen week in allerijl aan enkele noodzakelijke veiligheidsaanpassingen onderworpen. Hierdoor mogen Inter en AC Milan in ieder geval alle seizoenkaarthouders ontvangen.

De Italiaanse regering verbood woensdag dat stadions die niet aan moderne veiligheidseisen voldoen nog langer publiek mogen toelaten. De maatregel volgde op de dood van een agent tijdens rellen na afloop van de Siciliaanse derby tussen Catania en Palermo.