BREMEN - De voormalige Ajacied Markus Rosenberg heeft zich maandag kritisch uitgelaten over zijn voormalige Amsterdamse werkgever.

Op de website van zijn nieuwe club Werder Bremen, woensdag tegenstander van Ajax in het UEFA-bekertoernooi, geeft de Zweedse spits af op trainer Henk ten Cate en het Amsterdamse publiek.

Huntelaar

"Mijn persoonlijke ervaringen met Ten Cate zijn niet zo positief", liet Rosenberg weten. "Hij heeft heel veel veranderd bij Ajax; het elftal, het systeem. Zelfs een aanvaller als Klaas-Jan Huntelaar, die al zoveel doelpunten heeft gemaakt, zit steeds weer op de bank bij hem. Ik denk dat Ten Cate hem niet mag."

Wild

Rosenberg, die evenals ploeggenoot Peter Niemeyer (ex-FC Twente) niet speelgerechtigd is tegen Ajax, was evenmin enthousiast over de vaste toeschouwers in de ArenA. "Het is een groot stadion met veel publiek, maar het gaat er niet wild aan toe op de tribunes."

"De mensen komen kijken om een mooie wedstrijd te zien. Als Werder erin slaagt om in Amsterdam te scoren, dan kan het zomaar gebeuren dat het gemor begint en dat het publiek zich tegen de eigen ploeg keert."

Borowski

De Duitse international Tim Borowski, die zaterdag in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart (4-1) met een voetblessure uitviel, trainde maandag in Bremen niet mee. Het is twijfelachtig of de middenvelder woensdag thuis tegen Ajax kan meedoen.

Daniel Jensen (ex-Heerenveen) haakte zaterdag af met een kuitblessure, maar deed maandag al weer mee met de oefensessie. "Het voelt goed aan", sprak de middenvelder hoopvol.