AMSTERDAM - Samuel Eto'o heeft zich niet populair gemaakt bij zijn club Barcelona nadat hij zondag in het competitieduel met Racing Santander weigerde in te vallen. "Ik vind het een schandalige actie", mopperde trainer Frank Rijkaard. "Samuel moet weten dat elke minuut van de wedstrijd belangrijk is."

Eto'o liep zich tijdens de door Barcelona met 2-0 gewonnen wedstrijd lange tijd warm. Toen de net van een knieblessure teruggekeerde spits vijf minuten voor tijd te horen kreeg dat hij in moest vallen, hoefde het van hem niet meer. Een week eerder had de Kameroener na vier maanden blessureleed in de wedstrijd tegen Osasuna vijf minuten voor tijd zijn rentree gemaakt.

Ronaldinho

Ook Ronaldinho was niet te spreken over het gedrag van zijn ploeggenoot. "Het is altijd belangrijk om in het belang van het team te denken", zei de Braziliaanse sterspeler, die tegen Santander verantwoordelijk was voor beide treffers.

Rijkaard wilde nog niet ingaan op de mogelijke stappen tegen Eto'o. Maandag tijdens de training zal de Nederlandse coach de kwestie met de 25-jarige spits bespreken.