MADRID - Koploper Real Sociedad heeft in de Spaanse competitie twee kostbare punten verspeeld. De ploeg kwam zaterdag op bezoek bij Valencia niet verder dan 2-2, na een achterstand van -0. Concurrent Real Madrid won wel, uit bij Celta de Vigo (0-1) en staat na zeventien wedstrijden nog maar een punt achter. Ronaldo was matchwinner voor Real.

Voor Valencia bepaalde Aurelio de ruststand op 1-0, waarna aanvoerder Aranzabal na een uur spelen de achterstand van Sociedad verdubbelde door in eigen doel te scoren. De verdediger werd opgejaagd door een tegenstander, dacht dat doelman Westerveld op zijn post stond, maar die was juist uit zijn doel gekomen om Aranzabal te helpen. De verdediger zag dat over het hoofd en schoof de bal ruim langs Westerveld, over de eigen doellijn.

Het daarop volgende offensief van Sociedad had nog wel succes. Kovacevic en Nihat Kahveci slaagden er in het laatste half uur in de achterstand weg te werken.

Verlies Deportivo

Deportivo la Coruna ging met 3-1 onderuit bij Atletico Madrid en raakte daardoor de aansluiting kwijt met de koplopers. De Madrilenen waren extra gebrand op een overwinning omdat hun voorzitter Jesus Gil zware kritiek op de spelers had geuit na het verlies een week geleden tegen Villareal.

Mari scoorde al na twee minuten. Roy Makaay maakte vier minuten later gelijk. Het was de twaalfde competitietreffer voor de Nederlandse international. Hij nestelde zich steviger op kop van de topscorerslijst.

De open wedstrijd gaf kansen over en weer te zien. Twee briljante acties van het talent Fernando Torres beslisten de strijd in het voordeel van Atletico. Eerst scoorde hijzelf na prachtig aannemen op de borst en een krullend schot in de uiterste hoek. Daarna gaf Torres een subtiele assist op spits Correa.

Barcelona morst

Geen blije gezichten bij Barcelona na een bloedeloos 0-0 gelijkspel in en tegen Málaga. De ploeg van coach Van Gaal zakte naar de negende plaats in de stand. Het was een wedstrijd vol gemene overtredingen waarin Barcelona de beste kansen kreeg. Kluivert en Xavi waren heel dichtbij doelpunten, maar Málaga hield stand met agressief verdedigen.