UTRECHT - Invaller Peter Kopteff besliste zondag de wedstrijd FC Utrecht - NAC Breda (1-0). De Fin maakte een kwartier voor tijd uit een afstandsschot het enige doelpunt.

FC Utrecht behield door de zege uitzicht op het behalen van de play-offs, die aan het eind van de competitie tot Europees voetbal kunnen leiden. Foeke Booy had voor aanvang gehamerd op het belang van het duel, waarin wel gewonnen moest worden om te blijven behoren tot het peloton clubs dat de hogere middenmoot van de eredivisie vormt.

Diens spelers zetten echter pas na de rust, waarin de Utrechtse trainer zijn woorden nogmaals zal hebben herhaald, alles op alles.

In de eerste helft was NAC minimaal gelijkwaardig en ging er op het middenveld van de thuisclub te veel mis. De bezoekers hadden zelfs de beste mogelijkheden, maar hun nieuwste doelpuntenmachine Glen Salmon kreeg van Joost Broerse en Francis Dickoh geen ruimte.

Toen er richting de fanatieke Bunnik-side werd gespeeld, gaf FC Utrecht extra gas. Het leidde binnen tien minuten tot een waar spervuur aan schoten op het doel van Edwin Zoetebier. De doelman pareerde een inzet van Hans Somers, stuitte de doorgebroken Ali Boussaboun en had bij een kopbal van Giuseppe Rossini een knappe reflex in huis. Bij NAC was Arne Slot twee keer dichtbij de openingstreffer, Michel Vorm zweefde fraai naar de bovenhoek en had even later de hulp van de paal nodig.

Kopteff

Booy realiseerde zich dat meer aanvallende spelers nodig waren en bracht Peter Kopteff en nieuweling Loic Loval. De eerste kroonde zichzelf tot matchwinnaar, op het harde schot van 25 meter afstand bleef Zoetebier ditmaal het antwoord schuldig. Op basis van de getoonde energie in de tweede helft was de overwinning van FC Utrecht verdiend. Het was de derde achtereenvolgende 1-0, na RBC (beker) en Excelsior. Toen was er vanaf de tribunes volop kritiek over het schamele optreden, nu overheerste blijdschap.