SAN SEBASTIAN - Uitgerekend David Beckham heeft het zwalkende Real Madrid zaterdagavond in San Sebastian op het juiste spoor gezet tegen Real Sociedad: 1-2. Trainer Fabio Capello schreef de Engelse middenvelder onmiddellijk af toen deze koos voor het lucratieve 'avontuur' in de Verenigde Staten, vrijdag bedacht de Italiaan zich plotseling.

Beckham kreeg een plaats in de basis en liet zien nog altijd een specialist te zijn in het nemen van vrije trappen. Hij krulde de bal acht minuten voor rust over de muur langs doelman Claudio Bravo.

De thuisclub was door een rake kopbal van Mikel Aranburu op voorsprong gekomen. Ruud van Nistelrooy, in de spits naast Raul, besliste het duel vlak na de hervatting. Hij kopte van dicht bij raak op aangeven van Miguel Torres.

Sevilla

In de derby bij Betis leed Sevilla, de nummer twee van de ranglijst, duur puntenverlies. Het duel eindigde in 0-0. Door dat resultaat kan koploper FC Barcelona zondag de voorsprong uitbreiden tot drie punten door in Nou Camp Racing Santander te verslaan.