ROME - De Italiaanse voetbalcompetitie is zaterdag hervat in nagenoeg lege stadions. Bij slechts vijf van de elf wedstrijden in de Serie B mochten toeschouwers het stadion in. Geweld bleef uit. Alleen in Napels protesteerde een groepje boze fans tegen de sluiting van het San Paolo stadion.

De Italiaanse regering besloot donderdag om in onveilige stadions geen publiek meer toe te laten. Het was het antwoord op de hevige rellen rond de Siciliaanse derby tussen Catania en Palermo, waarbij een agent de dood vond. De wedstrijden van zaterdag begonnen met een minuut stilte om de politieman te herdenken.

Een leger bouwvakkers heeft precies op tijd stadion San Siro in Milaan veilig gemaakt. AC Milan meldde zaterdag op de website van de club dat zondag toeschouwers welkom zijn in de in allerijl gerenoveerde voetbaltempel.

Dag en nacht

AC Milan liet de afgelopen dagen allerlei voorzieningen aanbrengen. Dag en nacht is gewerkt om elektronische toegangspoortjes te plaatsen en honderden meters hekwerk op te richten. Het stadion is zondag alleen toegankelijk voor de 37.000 Milan-fans met een seizoenkaart. Milan speelt tegen Livorno.

Koploper Juventus ging op bezoek bij Vicenza en speelde met 2-2 gelijk. Alleen supporters van de thuisploeg waren welkom in het stadion. Napoli kwam dankzij een 1-0-overwinning op Picenza op gelijkte hoogte van Juve. Beide clubs hebben 40 punten.