ROTTERDAM - Pierre van Hooijdonk heeft de wereldvoetbalbond Fifa ingeschakeld in een slepende geldkwestie. De 37-jarige Feyenoorder zegt nog vierhonderdduizend euro aan premies tegoed te hebben van zijn voormalige werkgever Fenerbahçe.

"Ik wacht al twee jaar en vorige maand zei de club het bedrag voor 31 januari over te maken", licht de aanvaller zijn juridische stappen zaterdag toe in De Telegraaf.

Garantie

Van Hooijdonk speelde twee seizoenen voor de Turkse topclub. In die periode kreeg hij vanwege een bankgarantie altijd zijn salaris. "Voor premies is dat een stuk moeilijker", legt hij uit.

"Maar het blijft moeilijk zo'n zaak aan te spannen tegen de club waar je zulke mooie herinneringen aan hebt", zegt de Brabander, die tweemaal landskampioen werd met de club uit Istanbul.

De 46-voudig international is bij Feyenoord bezig aan zijn laatste seizoen in het betaalde voetbal. Eerder kwam hij onder meer uit voor NAC Breda, Benfica en Celtic. Van Hooijdonk begon zijn loopbaan in 1989 bij RBC Roosendaal.