JEREZ - Wereldkampioen Fernando Alonso gelooft niet dat zijn team de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen in Australië kan winnen. McLaren heeft nog geen ideale afstelling voor de MP4-22 gevonden en dus ontbreekt het de wagen aan grip. Alonso hoopt wel te winnen in Bahrein of Barcelona.

"Onze rondetijden tijdens de voorbije tests waren vrij goed, maar de wagen is nog lang niet klaar voor de eerste race in Melbourne. En de tijd raakt stilaan op", aldus een ongeruste Alonso op de Spaanse televisiezender Telecinco."Hopelijk beschikken we tegen Bahrein of Spanje (de derde en vierde race van het seizoen, red) over een afstelling die ons aan winst kan helpen."

De verklaringen van Alonso zijn een beetje een verrassing aangezien de nieuwe McLaren MP4-22 sterke presteerde tijdens zijn eerste tests. Mogelijk probeert de Spanjaard gewoon de druk op zijn team wat te verminderen door de resultaten in twijfel te trekken. Tegelijk drijft de Spanjaard de druk bij de concurrentie nog een beetje op.

"Ferrari laat momenteel mooie dingen zien en ik denk dat ook Renault sterk aan het seizoen zal beginnen. Maar zoals steeds zullen zij slechter worden naarmate het seizoen vordert", trapte de wereldkampioen nog snel even na naar zijn vorige werkgever. Een uitspraak die ex-teambaas Flavio Briatore eigenlijk zelf een beetje uitlokte nadat hij recent verklaarde dat "Alonso heus niet zo goed is als iedereen denkt".