ROME - De Italiaanse regering heeft donderdag laten weten dat zes stadions komend weekeinde hun deuren mogen openzetten voor voetbalfans. De voetbaltempels in Rome, Turijn (Olimpico), Genua, Siena, Cagliari en Palermo zijn veilig genoeg om voetbalsupporters bij de wedstrijden toe te laten.

Komend weekeinde wordt de voetbalcompetitie in Italië weer hervat. De sport lag een weekeinde stil wegens de dood van een agent bij rellen rond het duel Catania - Palermo. De regering besloot woensdag tot keiharde maatregelen om het geweld terug te dringen. Een daarvan is dat stadions die niet aan de strenge veiligheidseisen voldoen, geen fans meer mogen toelaten.

Voetbalvandalisme

De Europese Commissie gaat met de UEFA praten over voetbalvandalisme en racisme. Aanleiding zijn de rellen in Italië waarbij vorige week op Sicilië een politieagent om het leven kwam.

Eurocommissaris Franco Frattini (justitie) heeft Michel Platini, voorzitter van de UEFA, uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek zal binnenkort plaatsvinden.

Frattini wil een debat over EU-reisbeperkingen voor hooligans. Ook kunnen er in EU-verband afspraken worden gemaakt over het uitwisselen van gegevens over voetbalvandalen.