AMSTERDAM - Adrian Sutil heeft woensdag zijn gloednieuwe Spyker op Silverstone gecrasht. De Duitse coureur in Nederlandse dienst verloor de controle over zijn bolide in een ijzige bocht.

Het Britse Silverstone wordt de laatste dagen getroffen door winters weer. De voorspellingen voor donderdag toonden een daling in de temperatuur en hevige sneeuwval. Spyker besloot woensdagavond de twee dagen durende shakedown daarom vroegtijdig te beëindigen.

Nuttig

Het team liet weten dat de shakedown niettemin succesvol was verlopen en dat de schade aan de auto minimaal was. "Het was een nuttige dag", aldus Mike Gascoyne. "Wij hebben kleine technische aanpassingen kunnen doorvoeren. Wij gaan nu naar Barcelona waar we verder kunnen testen in betere weersomstandigheden."

Op het circuit van Silverstone ging tijdens de shakedown van de Spyker het gerucht rond dat DHL als nieuwe sponsor wordt binnengehaald. Het Duitse bedrijf, een dochteronderneming van Deutsche Post, zou al een contract met Spyker hebben om diens auto's wereldwijd te verschepen.