MADRID - David Beckham is zijn bijrol bij Real Madrid beu. De Engelse middenvelder speelde niet meer sinds hij een lucratief contract tekende bij de Amerikaanse club LA Galaxy, waar hij komend seizoen aan de slag gaat. "Ik lijd onder deze situatie", zegt hij donderdag in de Spaanse sportkrant AS. "Ik wil graag nog iets kunnen betekenen voor de ploeg."

Trainer Fabio Capello liet na de transfer aanvankelijk weten Beckham in zijn laatste halfjaar bij Real niet meer op te stellen, maar heeft inmiddels de deur weer op een kier gezet. Raúl en Guti gaven al aan te hopen dat hun ploeggenoot zondag in het competitieduel met Real Sociedad terugkeert op het veld.

Capello ligt na een reeks teleurstellende resultaten zwaar onder vuur van de aanhang. Het bestuur van de Spaanse topclub liet na de 1-0 thuisnederlaag tegen degradatiekandidaat Levante weten dat de positie van de trainer niet ter discussie staat. Real is in de Primera División inmiddels afgezakt naar de vierde plaats, met een achterstand van vijf punten op koploper FC Barcelona.