AMSTERDAM - De loopbaan van Aron Winter krijgt een passend slot. Ajax wil de 35-jarige speler een afscheidswedstrijd aanbieden. "Het organiseren van een afscheidsduel staat op de agenda", aldus algemeen directeur Arie van Eijden.

Van Eijden zei dit zaterdag in het Algemeen Dagblad. Afgelopen week meldde Ajax dat Winter geen deel meer uitmaakt van de selectie.

Indien Winter en Ajax overeenstemming bereiken over het spelen van een laatste erewedstrijd wordt de 84-voudig international de derde Ajacied in de historie van de club die dit eerbetoon ten deel valt. Eerder gingen Sjaak Swart en Johan Cruijff hem voor.

Sinds 1986

Winter debuteerde op 6 april 1986 in het eerste van Ajax. Hij bekroonde zijn optreden met een doelpunt tegen FC Utrecht (3-0). De stadionspeaker had het destijds over Arie Winter en gedurende zijn eerste jaren in De Meer bleef Arie het koosnaampje van de supporters voor de middenvelder.

Na zeven seizoenen verruilde Winter Amsterdam voor Italië en tekende voor SS Lazio. Op vier jaar Rome volgden nog eens drie jaar Internazionale Milaan, waarna hij in 1999 terugkeerde bij Ajax. In het seizoen 2001/2002 speelde Winter op huurbasis voor Sparta. In dienst van de Kasteelheren kwam Winter op 20 april 2002 voor het laatst in actie in de Eredivisie. Sparta verloor met 0-1 van Vitesse en degradeerde later via de Nacompetitie.

Winter kwam in achttien seizoenen Betaald Voetbal tot een totaal van 469 competitiewedstrijden en scoorde daarin 73 maal.