LAUSANNE - Feyenoord doet donderdag in Lausanne een ultieme poging om deelname aan het UEFA-bekertoernooi veilig te stellen.

Een kleine delegatie van de Rotterdamse club meldt zich in de Zwitserse stad voor een hoorzitting bij het internationaal sporttribunaal (CAS), het hoogste arbitragehof in de sportwereld. Binnen 24 uur doet het college uitspraak.

UEFA-bekertoernooi

Feyenoord vecht in Lausanne de directe verwijdering uit het UEFA-bekertoernooi aan. De beroepscommissie van de Europese voetbalunie (UEFA) schorste de Rotterdamse club naar aanleiding van de hevige rellen op 30 november in Nancy.

De tuchtcommissie van de UEFA had Feyenoord eerder slechts een voorwaardelijke straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek opgelegd. Tegen die uitspraak tekende de aanklager van de UEFA met succes beroep aan waarna Feyenoord het CAS inschakelde.

De Rotterdammers hebben voor de derde ronde van de UEFA-beker (15 en 22 februari) tegen Tottenham Hotspur geloot. De Engelse ploeg heeft na de schorsing van Feyenoord een vrije toegang tot de achtste finales gekregen.

Spurs

Indien het CAS het vonnis van de beroepscommissie van de UEFA (gedeeltelijk) terugdraait, dienen de Spurs alsnog tegen Feyenoord te spelen.