JEREZ - De nieuwe Williams-Toyota FW29 was dinsdag voor het eerst te bewonderen tijdens de driedaagse testseries in Jerez. Het debuut van de auto was veelbelovend.

McLaren-coureur Pedro de la Rosa tekende voor de snelste tijd van de dag (1:20.001) maar de lof ging naar de 2007 auto van Williams. Alex Wurz eindigde in de nieuwe auto slechts driehonderdste van een seconde achter de Spanjaard. Nico Rosberg had een iets mindere dag. Hij eindigde als negende, een halve seconde achter zijn teamgenoot.

Tempo

Net als een week eerder zette McLaren echter het tempo neer en de rest moest maar volgen. De thuisrijdende De la Rosa nam de leiding en Raïkonnen (Ferrari), Hamilton (McLaren) en Button (Honda) wisselden continu elkaar af op de tweede positie.

Iets later in de sessie meldde ook Robert Kubica (BMW-Sauber) zich aan de kop van het veld, maar wist de tijd van De la Rosa niet te verbeteren. Wurz kwam aan het eind van de sessie naar voren, maar ook hij kwam net te kort.

Renault

Spyker is niet aanwezig bij de testseries op Jerez. Renault, met nieuwe hoofdsponsor ING, stelde teleur. Piquet en Zonta tekenden voor de 13de en 14de plaats. Alleen Webber (RedBull) en Klien (Honda) waren trager. Woensdag staat de tweede testserie gepland.