ZEIST - De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) geeft vrijdagochtend de langverwachte duidelijkheid over de positie van bondscoach Louis van Gaal. Directeur betaald voetbal Henk Kesler heeft voor 11.00 uur in Zeist een persconferentie uitgeschreven. De NOS zendt de bijeenkomst rechtstreeks uit op Nederland 2. De reportage begint om 10.55 uur.

Een woordvoerder van de KNVB wilde donderdagavond niet ingaan op de concrete inhoud van de persconferentie. "Er worden mededelingen gedaan over Louis van Gaal en het Nederlands elftal. Daar laat ik het bij", aldus de zegsman.

De positie van Van Gaal staat na de mislukte WK-campagne van Oranje nadrukkelijk ter discussie. Zelf sprak hij eveneens zijn twijfels uit over zijn toekomst bij de KNVB, waar hij nog tot medio onder contract staat. Toch bleef een duidelijke beslissing van beide partijen lang uit.

De NOS meldde maandagavond dat Van Gaal zou stoppen als bondscoach. De KNVB vond het toen echter bij monde van directeur Kesler nog te vroeg om officieel naar buiten te treden. "Wij zullen als de tijd rijp is precies vertellen waarom het allemaal zo lang heeft geduurd", liet hij desgevraagd weten. Vrijdagochtend in Zeist is dat moment dan eindelijk aangebroken.

/SPORT'Van Gaal stopt'