ROTTERDAM - Feyenoord verwacht eind deze week het nieuwe stichtingsbestuur en de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) te presenteren. Jos van der Vegt en Coert Beerman zijn door het oude stichtingsbestuur benoemd in de RvC.

De andere beoogde leden Gerard Kerkum (president), Martin van Pernis en Dick van Well (vice-president en na dit seizoen opvolger van Kerkum) worden aangesteld door het nieuwe stichtingsbestuur.

Van den Herik

Het oude stichtingsbestuur onder leiding van Jorien van den Herik is deels voorbij gegaan aan de voordracht die 'formateur' Hans Blankert eind vorig jaar deed. Het aftredende trio Van den Herik, Willem Scholten en Sjaak Troost ging alleen akkoord met de benoeming van Van der Vegt en Beerman.

Serieuze boodschap

Het drietal heeft het nieuwe duo voor de verdere invulling van de RvC een serieuze boodschap meegegeven. "De nieuwe commissarissen is geadviseerd in het bijzonder te letten op de onafhankelijkheid en de specifieke kennis en leeftijd van kandidaten om een solide continuïteit ook in de toekomst voor Feyenoord te kunnen waarborgen."

De samenstelling van het nieuwe stichtingbestuur, houder van alle aandelen van de Feyenoord Rotterdam NV, is nog niet bekend. Dit nieuwe college, formeel aangesteld door Van der Vegt en Beerman, rondt verder de invulling van de nieuwe RvC (met vijf leden) af. De samenstelling van de RvC zal overeenkomen met de oorspronkelijke voordracht van Blankert.

Lening

Feyenoord heeft de financiële zaken met Van den Herik inmiddels afgewikkeld. Zo zijn beide partijen onder meer overeengekomen dat de veelbesproken lening voor een voetbalschool in Ghana tegen 12 procent rente door de Rotterdamse club wordt terugbetaald aan de voormalige preses. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 4 miljoen euro, dat Feyenoord in termijnen moet aflossen. Dat heeft de directie maandag bevestigd.