SILVERSTONE - De eerste echte Spyker F1-wagen werd maandag in Silverstone aan de wereld voorgesteld. Toch zal het team het seizoen niet met deze F8-VII afsluiten. Iedereen had de mond immers vol over de B-versie van de wagen. Die komt er halverwege het seizoen en moet voor de aansluiting bij de subtop zorgen.

Bekijk video

"2007 wordt een overgangsjaar voor ons team", maakte teambaas Collin Kolles tijdens de presentatie meteen duidelijk. "De eerste helft van het seizoen wordt een hele uitdaging, maar met de steun van Spyker beschikken we nu over een stabiele basis. Bovendien zijn we al hard aan het werk om het team nog beter te maken. De komst van technisch directeur Mike Gascoyne was één van de eerste stappen om ons team op technisch vlak naar de top te brengen."

"Gazza"

Spyker rekent duidelijk heel hard op Gascoyne, ook al is de aanwezigheid van "Gazza" geen garantie op succes. De Brit werd bij Toyota binnengehaald om het team naar de top te leiden, maar faalde en werd ontslagen. Gascoyne zelf twijfelt er echter niet aan dat het bij Spyker wel zal lukken.

“Ik ben nog niet lang aan de slag bij het team en moest me eerst een beetje inwerken. Intussen zijn we er wel al in geslaagd onze aërodynamische capaciteit te verdubbelen met een tweede windtunnel in Italië. Door dit soort beslissingen snel te maken, moeten we op korte termijn een grote stap voorwaarts kunnen maken. Ik kijk echt al uit naar de resultaten van de wijzigingen die we halverwege het seizoen gaan invoeren met de B-versie van onze wagen."

Zoektocht naar geld

Spyker bouwt dit seizoen dus niet één eigen wagen, maar twee. Een moedige beslissing die natuurlijk handen vol geld vraagt. De voorbije maanden kondigde het team veel samenwerkingen met kleinere sponsors aan, maar een hoofdsponsor werd ook tijdens de persvoorstelling niet aangekondigd. Toch maakt directeur Michiel Mol zich geen zorgen om de financiële toestand van het Nederlandse team.

"Onze beslissing om net nu in de F1 te stappen had veel te maken met het gunstige klimaat voor kleinere teams. De technische beperkingen zorgen voor minder kosten en ook de beter verdeling van de televisie-opbrengsten tussen de teams is een pluspunt. Deze zaken spreken heel wat investeerders aan."

En ook de aanwezigheid van een Nederlandse rijder spreekt duidelijk heel wat mogelijke sponsors aan.

"De reacties in Nederland hebben me echt verbaasd. Iedereen is heel positief over wat we doen, maar zelf zal ik pas tevreden zijn wanneer we goede resultaten boeken op en naast het circuit", aldus Mol.

Albers en Van der Garde

Christijan Albers begint intussen al aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en voor het eerst moet hij zich niet aanpassen aan een nieuw team.

“Vorig jaar verliep alles niet echt naar wens en dus heb ik deze winter heel nauw samengewerkt met het team om hen duidelijk te maken waar we moeten verbeteren. Met Mike aan boord boeken we goede vooruitgang en ik heb er vertrouwen in dat die halverwege het seizoen zichtbaar zullen worden op het circuit."

Met Adrian Sutil krijgt Albers dit seizoen wel een nieuwe teamgenoot naast zich. De jonge Duitser maakte al furore in de Formule 3 en eind vorig jaar ook als testrijder bij Spyker. Die positie wordt in 2007 overigens ingevuld door Giedo Van der Garde. Indien alles naar wenst loopt tenminste. Super Aguri claimt immers dat jonge Nederlander bij hen onder contract ligt en voor hen moet testen. In dat geval kan Spyker wel nog rekenen op hun drie andere testrijders: Markus Winkelhock, Adrian Valles en Fairuz Fauzy.

Foto's van de Spyker F8-VII