MADRID - Fans van Real Madrid hebben zich zondag na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Levante tegen de eigen clubleiding gekeerd.

De Spaanse topclub, die tegen Levante de duizendste competitiewedstrijd in het eigen Bernabéu-stadion speelde, verloor met 1-0 van de degradatiekandidaat.

Real-aanhangers wuifden na het laatste fluitsignaal met witte zakdoekjes en eisten het vertrek van de trainer en de clubleiding.

Eruit!

Vooral voorzitter Ramón Calderon was de gebeten hond onder de Madrileense fans. "Eruit! Eruit!", werd er minutenlang vanaf de tribunes richting het ereterras in het Bernabéu-stadion gescandeerd. Calderon werd afgelopen zomer tot voorzitter van Real gekozen.

Bij zijn aantreden beloofde Calderon de Real-fans talloze nieuwe topspelers en sportieve successen voor de sportief in verval geraakte club. Ondanks enkele miljoenenaankopen zwalkt de sterrenploeg echter ook dit seizoen door de Spaanse competitie. Twee weken geleden werd de club door Real Betis uitgeschakeld in het bekertoernooi in Spanje.

Capello

Ook de deze zomer van Juventus overgekomen Italiaanse trainer Fabio Capello lijkt het bij de Real-aanhangers te hebben verbruid. De Spaanse topclub verloor nog nooit in de geschiedenis van het nietige Levante. Real bezet op dit moment de vierde plaats in de Primera División.

Barça

FC Barcelona heeft zich zondagavond weer alleen op kop genesteld van de Primera Division. De Spaanse kampioen profiteerde echter opnieuw niet van het puntenverlies van naaste concurrent Sevilla. Barça kwam in Pamplona niet voorbij Osasuna: 0-0.

Het verschil met Sevilla, dat eerder op de dag voor eigen publiek hetzelfde resultaat boekte tegen Real Sociedad, bleef derhalve één punt.